petak, 21. kolovoza 2020.

Ispitna Pitanja Infektivne Bolesti

Ispitna Pitanja Infektivne Bolesti. Epidemiologijom za studente vm milutin milankovi smer. Infekcija sama po sebi nije bolest, jer ona samo ponekad dovodi do oboljenja.

Paratiroidna Zlezda
Paratiroidna Zlezda from starer.ru
Mikroorganizmom (bakterija, parazit, gljivica, virus), ili belančevinom (prion). Osnovna djelatnost klinike klinika za infektivne bolesti u sarajevu najveća je ustanova ove vrste u bih i jedna od najvećih u regionu zahvaljujući educiranom kadru i primjeni zdravstvenih tehnologija koje se koriste u prevenciji, dijagnozi i terapiji infektivnih bolesnika. Patološki procesi u jetri mogu biti difuznog karaktera (zapaljenski,metaboličke bolesti, hematološke bolesti, toksične bolesti) i fokalne (zapaljenske,parazitarne i tumorske).

Koliko dugo ____ te lijekove?

Od molekule do organizma što je biologija i koja su svojstva živih bića? Infekcija ili zaraza podrazumeva prodiranje izazivača bolesti (mikroorganizama) i njihovo zadržavanje i razmnožavanje u organizmu domaćina (makroorganizma). Zbog povećane otpornosti bakterija i povećanog rizika od teških infekcija kod bolesnika oslabljenog imuniteta i kod starijih osoba postoji velika potreba za antibioticima. U toksikomanskoj fazi alkoholizma dolazi do alkoholne amnezije ili gubitka pamćenja, gubitak kontrole ponašanja, pad tolerancije i nemogućnost apstinencije.


Nema komentara:

Objavi komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel